Bemutatkozom

Köszöntelek a Blogomon! Nálam főleg szépségápolásról olvashatsz majd. Egy érzékeny bőrű lány vagyok, és a lehető legtöbb és legjobb dolgokat keresem a szépséghibáim elpalástolására, vagy eltüntetésére. Ezenkívül pár személyes bejegyzést is olvashatsz majd! Kellemes időtöltést! :)

Friss topikok

  • Egészség világ: Nekem is bevált a lecitin, bár én használtam mellé ginkót meg pár dolgot :) Itt egész jó dolgokat ... (2017.05.21. 20:57) Lecitin kapszula vizsgaidőszakra
  • anika91: Hát, a legkevésbé káros körömlakklemosót igyekszem megvenni, ami a múlt hónapban nem sikerült, mer... (2013.01.16. 21:26) Nyár eleji bevásárlás
  • anika91: Köszönöm! :) Veszprémben a Kossuth utcán voltam, de ott már csak 1 rózsaszín volt, 1 narancs és eg... (2012.09.21. 22:53) Lakk-shopping

Ricinus olajos hajpakolásom

2012.06.17. 15:19 - anika91

Címkék: olaj oliva haj pakolás natúr

images.jpgVolt egy balul elsült fodrászati beavatkozásom. Egyébként is régóta tervezem a ricinus olaj kipróbálását, mindenhol csoda dolgokat olvasok róla, úgyhogy belevágtam. A fodrász meg a hajamba, és hogy újra formázható legyen a hajkoronám, szükség van egy kis támogatásra...

Az én hajam sötét szőke, így ennek megfelelően rakok a pakolásba dolgokat. A szőke-, sötét szőke hajra való pakolásom így néz ki:
- 1 evőkanál oliva olaj
- 1 evőkanál citromlé
- 2 dl kamilla főzet
- 2 evőkanál ricinus olaj

Az oliva olajról már korábban írtam. Táplálja a hajat, akinek vékony szálú, annak szuper megoldás lehet. Fényessé és erőssé varázsolja a szálakat. A citromlétől és a kamilla főzettől állítólag szőkül a haj. A kamilla főzetet úgy készítem, hogy kb 2 - 2,5 dl vízbe egy evőkanál kamilla virágzatot teszek, és forrástól számítva még 5-6 percig forralom, utána rögtön leszűröm. A ricinus olaj mennyiségét a haj hosszúságától függően lehet változtatni, hosszú hajra már inkább 3-4 evőkanál kell. Az enyém a vállam alá ér valamivel, 2 kanállal teszek a pakolásba. A pakolást egy nagyobb vatta pamaccsal viszem fel a hajamra. A fejemre most ez, kukás zsákot teszek. Nyilván nem használtat. Olyat vettem, aminek a tetejét össze lehet húzni, ezekbe egy kis műanyag zsinór van. Felhúzom a fejemre, a tarkómon összehúzom, megkötöm, a bent maradt levegőnek vágok rá apró lyukakat, hogy kimenjen belőle, és erre kötök még egy törölközőt, turbánnak. Így ülök 2-3 órán keresztül. A pakolást akár egész este is fent lehet hagyni. Könnyű kimosni a hajból, ha tojást is ütnék bele már sokkal nehezebb dolgom lenne, de ha valakinek erősen töredezett, csúnya a haja, az nyugodtan tegyen bele tojást. (Pl dauerolás után, amikor kijön a dauer a haj rettentően megviselt, a tojás kiváló gyógyír rá.)

A kamilla főzet, vagy a kávé (barna hajra) könnyebbé teszi az olajos pakolás eloszlatását a hajon. Érdemes kicsit belemasszírozni a fejbőrbe.

Ha levendula olajat, vagy jázmin olajat teszel bele, a hajad töve megerősödik, csökken  hajhullás. A világos haj a fényét visszanyeri, ha rozmaring olajat csepegtetsz bele, vagy ecetes oldatos vízzel, samponos mosás után leöblíted a hajad (1dl ecet, 1 liter víz, nem les tőle büdös a hajad!).

A barna hajat másképpen kell ápolni. Kamilla főzet helyett használhatsz kávét is, tehetsz bele tojásfehérjét.
A vörös hajra való pakolásba pépesíthetsz epret, 2dl almalével (lehetőleg 100%-os, frissen préselt, de a bolti 100% is megfelel.). Ha a hajszíned a gesztenyének a színére hasonlít, eper helyett használj áfonyát, vagy fekete ribizlit.

Ha a pakolásban alszol mindenképpen tegyél a fejedre folpackot vagy zacskót, amivel véded a textíliákat az olajoktól, ugyanis esetleg nehéz lesz kimosni, vagy egyáltalán ki sem jön belőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://anikablog.blog.hu/api/trackback/id/tr414593955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása